top of page
Etsi
  • Valmennus- ja Terapiapalvelu Suora

Joulu taputeltu, opiskelu jatkuu

Vuoden rauhallisin aika ohi. Joulu lusittu perheen kesken. Työt ja opiskelu jatkuvat nyt normaalisti. Tietysti pian käsillä oleva vuoden vaihde tuo hieman lisää juhlaa arjen keskelle, mutta pyrkimyksenä jo mahdollisimman normaali arki. Joulun aikana sai akut ladattua jotta taas jaksaa tehdä töitä lasten- ja nuorten hyväksi. Tarkoituksena on joka päivä opiskella lisää ratkaisukeskeisen lyhytterapian saloja. Lisäksi tavoitteena tutustua lisää mahdollisimman moneen eri terapiamenetelmään kirjallisuuden kautta. Tällä hetkellä luen ratkaisukeskeisyyden osalta Yvonne Dolanin teosta, Pieni Askel, Tie hyvään elämään traumaattisen kokemuksen jälkeen. Yvonne Dolan on toiminut vuosikymmeniä psykoterapeuttina. Hän aloitti työnsä traumatisoituneiden nuorten parissa ja erikoistui

auttamaan ihmisiä selviytymään pahoinpitelyn, hyväksikäytön ja muiden traumaattisten kokemusten vaikutuksista.

Tämä teos on erinomainen oppikirja kaikille ratkaisukeskeisestä lähestymistavasta kiinnostuneille ammattiauttajille, jotka kohtaavat työssään erilaisten traumaattisten kokemusten jälkivaikutuksia kärsiviä ihmisiä. Kirjan käytännönläheiset ohjeet ja lukuisat harjoitukset ovat suoraan käyttöönotettavia.

Aikaisemmin olen lukenut ratkaisukeskeisyyteen sekä lyhytterapiaan liittyen mm. Brief Coaching (Chris Iveson, Evan George, Harvey Ratner), ja Lyhytterapian lähteillä (Milton H.Erickson) -teokset.

Seuraavana on lukuvuorossa todennäköisesti jo hyllyssä odottava Reteaming Valmennus- yksilöiden ja yhteisöjen ratkaisukeskeinen kehittämismenetelmä (Tapni Ahola, Ben Furman). Tämä teos on todella mielenkiintoinen nimenomaan työnohjauksen työmenetelmien ymmärtämisen kautta, sillä avainsanat ovat mm. motivaation kasvattaminen, yhteistyön parantaminen sekä muutosprosessien hallinta.


Suosittelen itsenäistä opiskelua esimerkiksi kiinnostaviin teoksiin tutustumalla ihan jokaiselle, omien kiinnostuksen kohteiden ja motivaation mukaisesti. Itse olen saanut valtavasti lisää tietoa, näkökulmia sekä työvälineitä työni tueksi lukemalla omaan "genreeni" liittyviä teoksia. Näitä olen ostanut kirjahyllyni täyteen ja aion ostaa lisää tulevaisuudessa.


Laitan tänne myöhemmin myös kirjasuosituksia muille alan tekijöille lukemieni kirjojen pohjalta. Yllä oleville kirjoille kova lukusuositus kaikille Ratkaisukeskeisyydestä tai yleensäkin eri terapiamuodoista kiinnostuneille.


Mukavaa loppuvuotta 2020 kaikille!
15 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Kommentare


bottom of page