top of page
Etsi
  • Valmennus- ja Terapiapalvelu Suora

Joulun hyvä teko ja perinteet

Päivitetty: 9. huhtik. 2021

Tämä pian virallisesti alkava joulu on viides peräkkäinen töissä, ainakin osittain. Tällä kertaa koko jouluaatto menee minulle merkityksellisen työn parissa. Joulupäivänä klo 08.00 alkaa minun joululoma jonka aion pyhittää perheelleni, itselleni ja läheisilleni. Lepoa, hyvää ruokaa, herkkuja, joulusauna, haudoilla käynti sekä tietysti ulkoilua perheen kesken. Ei pidä unohtaa tietysti asiaan kuuluvaa hyvää musiikkia. Itse tykkään perinteisten joululaulujen hieman raskaammista versioista. Raskasta joulua taltiointi kuuluu meidän perheen jouluun.

Nautin siitä, että saan jakaa joulun ilo sanomaa ja tehdä joulusta tärkeän juhlan muutamalla lapselle- ja nuorelle jotka eivät, syystä tai toisesta, voi viettää joulua kotonaan. Toteutamme mahdollisimman perinteisen joulun ruokineen, tv-ohjelmineen ja joulu saunoineen. Joulukuusen alla odottaa illalla tietysti muutamat lahjat jokaiselle. Piparin, glögin ja joulukuusen tuoksu..Lahjat, herkut, kynttilät ja lumileikit.. Sauna ja hyvä ruoka.. Yhdessä oleminen, lautapelit, tv-ohjelmat.. Rentoutuminen ja ilo! Näistä on myös lastensuojelun laitoksen joulu tehty, ainakin meillä.


Joulu ei kuitenkaan kaikilla tuo mieleen pelkkiä hyviä muistoja. Usealla lapsella tai nuorella on traumaattisia kokemuksia, muistoja jotka liittyvät nimenomaan juhlapyhiin, myös jouluun. Perheiden taustan ja lasten taustojen tunteminen on hyvin tärkeää kaikessa toiminnassa, myös erilaisia juhlia tai juhlapyhiä suunnitellessa. Tämä pitää ottaa huomioon. Kuitenkin meidän tehtävä on vahvistaa lasten- ja nuorten positiivista elämänkuvaa, itsetuntoa, luottamusta ihmiseen, turvaa, rajoja ja rakkautta. Pyrkimyksenä mahdollisimman normaali elämä, normaalit arjen ja juhlan rutiinit, mahdollisimman kodinomaisessa ympäristössä. Tämä toimii meidän laitoksessa tällä hetkellä mielestäni todella hyvin. Voimme olla tästä aidosti ylpeitä.


Nyt rauhoitutaan joulun viettohon, kukin tahoillamme ja tavallamme.


Oikein hyvää ja rauhallista joulua jokaiselle!


7 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page