top of page
Etsi
  • Valmennus- ja Terapiapalvelu Suora

Ratkes koulutus jatkuu..

Keskiviikko 20.1.2021 klo 08.30. Lapset koulussa, kahvikuppi kädessä, tietokone sekä oppikirja edessä, ja mieli täynnä intoa ja positiivista ajattelua, odotusta tuleville koulutuspäiville.

Tämä Korona -aika sotkee myös meidän ratkaisukeskeisen lyhytterapian koulutusta lähijaksojen osalta. Opiskelemme "etänä" videoyhteyden kautta. Tällä lähijaksolla käsittelemme mm. erilaisia asiakkaita, arvoja, arvotyöskentelyä, varjoja, ja teimme harjoituksen Joharin ikkunan kautta. Hyvä työkalu muuten ehdottomasti. Kirjallisuutta on paljon, suomeksi ja englanniksi. Lukemisen kautta saa hyvää ja monipuolista teoriapohjaa mikä on ehdoton edellytys menestyäkseen terapiatyössä. Etänä tehtävät sujuvat mukavasti loistavan pienryhmän sekä ryhmäläisten yleensäkin ansiosta. Vaikka suuremmat keskustelut koko ryhmän välillä jää pois (vrt.live koulupäiviin), pääsee tässä muodossa ehkä enemmän itse teoriaan kiinni, juuri ylimääräisten ärsykkeiden puuttumisen kautta. Riittävät tauot ovat ehdoton edellytys "etänä"teoriaa opiskeltaessa, jopa enemmän kuin livenä tapahtuvan opetuksen aikana.

Mukaansa tempaavat ja kehittävät harjoitukset pienryhmissä jaksottavat ja rytmittävät päivää, ja antavat lisää työkaluja varsinaiseen terapiatyöhön. Kouluttajan kertomat asiakas kokemukset ja tapaukset antavat hyvää lisätietoa ja realistista kuvaa työstä.

Seuraavana toimenpiteenä olisi tarkoitus sopia työnohjausta meidän pienryhmälle ennen seuraavia lähipäiviä. Lisäksi itse aloitan harjoitusasiakkuudet. Tätä työtä tehdäänkin 100h tässä kahden vuoden aikana, kymmenen asiakkaan kanssa. Tässä olisi hyvä mahdollisuus ihan kenelle vaan päästä vaivattomasti, matalan kynnyksen terapiaan, täysin sitoumuksetta ja ilmaiseksi.

Vastapainoa tähän aktiiviseen ja varsin intensiiviseen opiskeluun tuo jääkiekko, poikien harrastuksena ja itse valmentaen tai pelaten.

Innolla odotan seuraavia lähipäiviä ja pienryhmän tapaamista.10 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page